Билтен „Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ (00353)

( Субота, 11.  јул  2015. – Салаш СЕВЕРАЦА)

 

Знак препознавања
Знак препознавања

*

(Академија Феникс) ЈУНГ И ПРАВОСЛАВЉЕ – Владета Јеротић

ИНДИВИДУАЦИЈА И ОБОЖЕЊЕ

(одломак)

Вероватно да највећа несагласност између званичне хришћанске теологије све три вероисповести и учења Карла Густава Јунга постоји у погледу односа хришћанског Тројства и Јунгове идеје о кватернитету као идеалном облику целине људског бића, али и постојања уопште. До симбола кватернитета Јунг је дошао, као и до већине других открића у области психологије, на основу конкретне психичке стварности човекове, која осим принципа добра садржи још и принцип зла. Јунг је схватио Зло не само као психичку нужност, већ и као нужан принцип развоја уопште. Следећи гностичку идеју о расцепљености стварности на „добру“ и „злу“ половину, Јунг овакву поделу приписује и хришћанству, па сматра да се она може савладати психичком синтезом четворства.

https://sites.google.com/site/duhovitrecesrpskerenesanse/duhovi-trece-srpske-renesanse/jungipravoslavle-vladetajerotic

 

*

 

(Академија Феникс) Један од путева и начина Отварање сталног конкурса за кандидовање чланова „Академије Феникс“ Пре двадесет и више година, на крају 20. века, сањали  смо о  оснивању „Академије алхемије“,  подстакнути размишљањима једног духа (којег нису успели …

https://sites.google.com/site/duhovitrecesrpskerenesanse/

 

*

 

(ЛАМЕНТ)   ЛеЗ 0002533, Ламент над српским селима

Колико познајемо Србију?  И шта у ствари знамо о данашњим српским селима и њиховој нескривеној и неописивој агонији?

Покушајте да одговорите на ово питање искрено, најискреније, документовано, сликом и речју, речју и сликом. Јавите нам се, ако вам се чини да ова  тема заслужују много већу пажњу него што јој се придаје у јавности друштвеног и привредног живота и опстанка Србије. Ми верујемо да заслужује много више размишљања, брзих и промишљених, неодложних потеза. Село може постојати и са двадесетак кућа, ако људи желе да живе на простору који је в ише него погодан за живот…

Ово смо нашли на једној од локација посвећених страховитом пропадању села у једном делу Србије, видећете већ где

http://zavetineplusultra.blogspot.com/2015/07/blog-post.html

*

ЛеЗ 0002532, (ЗАВЕТИНЕ препоручују)   Некада је Остатовица било село и по, с много прелепих кућа градјених у стилу традиционалног српског градитељства, с каменим подрумом и степеницама, дрвеним сводовима полукружног облика на терасама, огромном гостињском собом у којој су се славиле славе , пристојном големом собом за дневни живот породице и осталим, мањим собама за многобројну чељад. Фотографије Небојше Марковића показују колико је од тога остало.
Видети више: http://negoslava.blogspot.de/2012/10/ostatovica-selo-na-izdisaju.html

*

Цариградски друм
Цариградски друм

(Група Зз ~ Non, Je ne regrette rien) ЛеЗ 0002539, Пузавци / Светислав Стефановић

У свако доба, у народу сваком,

Пузавца је увек ниских било

Што удвориштву срамном али лаком

И понижењу лећаху у крило.

 

За такве људе гордост не постоји,

На понос они бацају се блатом,

Презиру љубав кад новце не броји

И ум кад није заогрнут златом.

 

Нек’ се магарцу власт у руке даде,

Клећи ће преда њ скрушено и рећи:

„Премудри Сире, звездо наше наде,

Ни Сократ умом од вас није већи.“

https://zavetinein.wordpress.com/2015/07/10/%D0%BF%D1%83%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D1%86%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2-%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B/

*

(ЛАМЕНТ) ЛеЗ 0002534, …. … Џон Кери говори о линијама фронта у рату између НАТО-а и Русије и њених савезника. Он је суштински објаснио шта је линија ватре. Она се шири од Грузије, преко самопроглашене републике Јужне Осетије и Абхазије, кроз Украјину, Донбаски регион, Крим, Транснистрију, Молдавију и такође Грчку, Македонију, Србију…

Амерички научник Вејн Медсен, један од најобавештенијих истраживача на свету и аутор студије „Геноцид и тајне операције у Африци“ у интервјуу за Геополитику пре два месеца је предвидео ситуацију која се данас дешава у Македонији.Интервију преносимо у целости.

Анализа Вејна Медсена, објављена на енглеском сајту Фонда стратешке културе под насловом „Да ли је Војводина нова инстант-држава на Балкану?“ запањујуће прецизно је описала планове „Европске уније и НАТО-а, да српска покрајина Војводина постане следећа инстант-држава на Балкану, чиме би се придружила Косову и Метохији, које су ЕУ и НАТО претходно отели од Србије и претворили у етничку албанску државу под управом терористичке ОВК“. „Ако је судити по недавним коментарима бившег помоћника генсека НАТО-а ʼза јавну дипломатијуʼ и новоизабраног председника Хрватске Колинде Грабар-Китаровић“, сматра Медсен, „Хрватска ће ускоро послужити као одскочна даска за планове НАТО-а да Војводину отме од Србије и прогласи мултиетничком и мултијезичком независном ʼдомовиномʼ Мађара, Рома, Словака, Хрвата, Румуна – и новопридошлих албанских избеглица које ЕУ довози аутобусима из свих јужних делова некадашње Југославије“.

http://zavetineplusultra.blogspot.com/2015/07/dzon-keri-govori-o-linijama-fronta-u.html

*

(366,И ДАЉЕ) ЛеЗ 0002531, Реакција на ванредну вест о милионским прегледима „Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ“   (у последње време)*

Мирославе Лукићу Белатукадрузе !

Ово страшно вече, страшније од Вечери пред Бој на Косову 1389. ме је понукало да Ти као духовном сабрату пошаљем ово:

ПРЕДЛОЖАК ЗА светске ПОЛИТИЧАРЕ КУКАВИЧКЕ МУДРОСЕРЕ

за праву светску резолуцију о геноциду

Крсташки ратови-Геноцид

 

Доба Колонија-Геноцид

Наполеонова освајања-Геноцид

Хитлер и Трећи рајх -Геноцид

Геноциди над Америчким Индијанцима

и над Вијетнамцима

и атомско бомбардовање Јапанаца 1945 и Срба 1999.

и холокауст над Јеврејима

и геноцид у Јасеновцу 1941- 45

и Олуја 1995.

и геноцидни екоцид осиромашеног уранијума

  1. над Србима и целим Балканом

http://bibliotekez.blogspot.com/2015/07/blog-post.html

*

(БЕЛА ТУКАДРУЗ) ЛеЗ 0002535, ЧВРСТИ ДОКАЗИ О ДРУГОЈ ЦИВИЛИЗАЦИЈИ

Ако је Антарктик заиста био даље на северу него што је сада и ако није био покривен ледом до пре 6.000 година пне, ко је онда живео у то време да је могао то да забележи на мапи, пре свих познатих цивилизација? И ко је то могао да уради дуго пре измишљања морског хронометра у 18 .веку, који је коначно решио проблем тачног праћења географских дужина на високим морима?

http://blbelatukadruz.blogspot.com/2015/07/blog-post_9.html

*

(НОВА СТАНИЦА У ПУСТИЊИ) ЛеЗ 0002536, Свако од Ципраса покушава да „отфикари” понеко парче и њиме се закити, и коментари , или : кад слепци марширају

Биће веома занимљиво пратити реакцију глобалних финансијских тржишта и центара моћи у Берлину и Бриселу. Први импулс биће свакако нервоза и жеља за осветом према „непослушним Грцима”. Тај импулс ће бити поготово јак у Немачкој. Ипак, постоји шанса да, овога пута, „казнена експедиција” изостане или барем буде одложена. Уосталом, да је оно што су сада били спремни да понуде Грцима да би они изгласали референдумско „да” Грчкој било понуђено пре 4-5 година, не би било референдума, а вероватно ни Ципраса на власти. Зато се не може потпуно искључити накнадна „победа разума”, односно одређено попуштање захтева који се стављају пред Грке – не због Грка, већ због евра и опстанка ЕУ, тим пре што ионако сви знају да се дуг у том обиму никада не може вратити и да ће, пре или касније, бити неминовно или његово значајно отписивање или банкрот. Ипак, то је најмање вероватан исход.

Ако се за европске реакције на грчки референдум може рећи да су амбивалентне (од скепсе на северу до одушевљења на јужним ободима), онда се српске не могу квалификовати другачије него као апсурдне. Тренутно је у току општа политичка трка у доказивању ко је већи грчки пријатељ и бољи кандидат за „српског Ципраса”.

http://novastanicaupustinji.blogspot.com/2015/07/blog-post.html

*

(BALKAN ORIENT PRESS+) ЛеЗ 0002538, Рехабилитација Престолонаследника Александра
После обраћања Њ.К.В. Престолонаследника Александра и проф. др Оливера Антића у Вишем суду у Београду, суд је тачно у 12 часова и 13 минута донео следеће решење у предмету РЕХ 17/15:

„Усваја се захтев за рехабилитацију Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића, од оца Петра Карађорђевића, рођеног 17.07.1945. у Лондону, у Великој Британији, на територији проглашеној за територију КраљевинеЈугославије, те се УТВРЂУЈЕ да је Указ 392 Председништва Президијума Народне скупштине ФНРЈ од 08.03.1947. године ништав од тренутка доношења, у делу који се односи на Њ.К.В. Престолонаследника Александра, као и да су ништаве све његове правне последице.

Рехабилитовано лице, Њ.К.В. Престолонаследник АлександарКарађорђевић, сматра се неосуђиваним.

http://azbukazavetina.blogspot.com/2015/07/blog-post_8.html

*

ЛеЗ 0008210 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

Салаши Севераца (1)

%d bloggers like this: