Билтен „Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ (00292)

(Среда, 15. октобар 2014. – Салаш СЕВЕРАЦА)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
+
(РЕЛИГИЈА ПОЕЗИЈЕ) ИЗВОДИ „ИЗ НОВЕ СРБИЈЕ“ МИТЕ РАКИЋА (2)

Ах, како си срећан, Деда-Мисаило, што, не мичући се из пустиње своје, живиш само у прошлости, блажиш душу своју сановима које ти срце сања, а не знаш како је и шта бива у свету око тебе ! Јер како би било теби који си се за -Српство борио, како би било српскоме срцу твоме кад би сазнао да је, не Ени-Дуња, — она је далеко и не меша се у нашу судбину, — него ова Стара Матора Дуња, Јевропа, решила и утврдила да твоје Бакарно Гумно буде турско гумно, и да не само оде твоја српска Софија, него и твоје Знепоље, твоја Богородица и твоја Петка, па и сам ти, Деда Мисаиле, — да одеш „под Бугарију” и да будеш Бугарин !
Како је могуће да се код Срба у 20. веку наштампало толико глупости у облику књига, али не и писма Мите Ракића „Из Нове Србије“? Какве су то политике или предрасуде, или шта му већ драго, спречавали да се појави једно поновно критичко издање ове књиге?
Ову књигу треба прештампавати из просветних, завичајних, књижевних и научних разлога: колико ми и данас, то јест најшира јавност свеколиког српства, познаје тзв. Ракићеву „Нову Србију“? Зашто је она нека врста буџака, и непознаница?
Погледајте лик архимандрита Бајкуша, колико ту има нових сведочанстава и подстицаја! За разлику од богатааша после Првог светског рата, или моћника после Другог светског рата, или тајкуна српске транзиције , Бајкуш је неправедно заборављена личност (као уосталом и Ракић), пример духовника и градитеља српских цркава, човека који је савременији, чини се, од многих данашњих људи, поготову кад говори са оправданим бесом против Нове Дуње , и Старе Маторе Дуња, (Америке и Јебропе). Том духовнику, неправедно заборављеном, није недостајала национална идеја и осећање…..
Видети више: http://kovcegbezrazloznihuspomena.wordpress.com/%D0%B8%D0%B7-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%B8%D0%B7-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%9B%D0%B0-2/
*
(ПИСМА) Деда ЂОЛЕ из Париза, или ова и она парада

16ог октобра Београд слави 70-годисњицу ослободјења од Немаца
На параду је позван и руски председник Владимир Путин

Како је припремана парада пре пола века, 1962 године, види се у кратком документарном филму (у прилогу).
Генијални Душан Макавејев не приказује клопарајуће тенкове и зујеће авионе . . .

Другарски Ђорђе
Видети више: http://70653dotcom.wordpress.com/2014/10/13/%D0%B4%D0%B5%D0%B4%D0%B0-%D1%92%D0%BE%D0%BB%D0%B5-%D0%B8%D0%B7-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4/

*
(НЕОБЈАВЛЈЕНИ РУКОПИСИ) МРАЧНЕ ТАЈНЕ ДРЖАВНЕ БЕЗБЕДНОСТИ

… Препоруке ЕУ
И поред јасне препоруке ЕУ, због недостатка политичке воље и спремности странака на власти да се суоче са историјским истинама, крваве тајне служби државне безбедности остале су сакривене и од писаца историје и од јавности.
– Потпуни приступ архивској грађи служби државне безбедности помогао би да се до краја демистификују приче о природи комунистичког режима, механизмима и жртвама репресије о којима и даље постоје супротстављена гледишта. А тек отварањем архива и доласком до објективних информација о функционисању репресивног апарата и размерама злочина режима, могло се ићи даље са мерама лустрације, рехабилитације, реституције и на здравим темељима градити демократско друштво и институције – каже Цветковић, који је аутор књиге “Између српа и чекића” о методима политичке репресије у Србији од 1944. до 1985. године.
Цветковић је био је секретар Државне комисије за откривање гробница масовних погубљења и открио 200 локација стратишта са најмање 60.000 жртава, али је због незаинтересованости државе за овај процес, поднео оставку. Први је јавно на научни начин приказао злочине српских тајних служби над властитим народом.
За своју изложбу “у име народа” користио је документа тајних служби Југославије, али и историјску грађу Словеније, Хрватске, БиХ, Мађарске и Русије. Сада ради документарни филм о масовним, групним и појединачним злочинима тајних служби.
Видети више: http://sifrajegulja.wordpress.com/2014/10/14/mracne-tajne-drzavne-bezbednosti/

*
(НЕОБЈАВЉЕНИ РУКОПИСИ) САРАДНИЦИ ДБ ЛИКВИДИРАЛИ…

… МАСОВНЕ ГРОБНИЦЕ
Србија лежи на масовним гробницама, а о томе се мало зна и још мање говори. Претпоставља се да се масовне гробнице побијених Срба, чије је истраживање обустављено због недостатка пара, налазе испод стадиона Партизана и Обилића, али и у Земуну. Академик Душан Ковачевић је пролетос на промоцији књиге “Равна гора”, аутора Радоша Бајића, покренуо ову тему рекавши да “докле год наша деца буду играла фудбал на масовним гробницама, Србији неће ићи на добро”.
Видети више: http://sifrajegulja.wordpress.com/2014/10/14/saradnici-db-likvidirali-cak-130-politicara/

*
(БЕЛА ТУКАДРУЗ) ПОРОДИЧНЕ ФИРМЕ СЛАБО ИДУ У АМАНЕТ

… KRUŠEVAC – Čak 60 odsto porodičnih firmi u Srbiji posluje kraće od dve decenije, a samo 20 odsto njih doživi treću generaciju, pokazuju rezultati istraživanja nedavno predstavljeni u Regionalnoj privrednoj komori Kruševac na besplatnoj „Vipovoj“ radionici posvećenoj porodičnom biznisu.
Видети више: http://s1957.wordpress.com/2014/10/14/porodicne-firme-slabo-idu-u-amanet/

*
(АМБЛЕМ) ЗАМЕШАТЕЉСТВО ОКО ЂИНЂИЋЕВИХ КВАДРАТА

– Знам да се зграда у време кад смо издејствовали забрану водила на „Косово“ у папирима, а после тога, практично, имовина није смела да буде отуђена а да се не намире повериоци. Како и колико тога је отуђено и како је један од тих станова постао власништво премијерове удовице, до данас нам није јасно – каже С. С., који и даље не одустаје од намере да поврати изгубљен новац.
БЕЗ ИСТРАГЕ
НЕКОЛИКО задругара поднело је и кривичне пријаве Републичком јавном тужилаштву верујући не само да су испали жртве велике преваре, већ и да су се новац и некретнине на волшебне начине одливали из задругарске масе. До данас, међутим, надлежни органи нису покренули истрагу која би потврдила или оборила њихове наводе.
Видети више: http://galerijazavetina.wordpress.com/2014/10/14/zamesateljstvo-oko-dindicevih-kvadrata/

*
(СИМВОЛ СУРБИТЕ) НЕДОСТАЈЕ НАМ НАЦИОНАЛНА ИДЕЈА

Унук генерала Драже Михаиловића и бивши функционер СПО за „Новости“ говори о повратку у политику, сада у странци СНП. Ако већинска нација у својој Србији нема сва права, не постоје услови да их има и било ко други
Видети више: http://vrtsvetepetke.wordpress.com/2014/10/14/nedostaje-nam-nacionalna-ideja/

*
(ПУТЕВИ СРБИЈЕ) Брат премијера Албаније изазвао прекид утакмице!

Инцидент на стадиону Партизана током утакмице Србија – Албанија изазвао је и организовао Орфи Рама, брат албанског премијера, незванично сазнају “Новости”. Он је пре неколико тренутака ухапшен. Према нашим информацијама Рама има амерички пасош.
Екстремисти који су изазвали прекид меча дошли су из Албаније. На енергично инсистирање амбасадора из ЕУ организатори утакмице морали су да их пусте на стадион.
Видети више: http://marijobelakumrijo.wordpress.com/2014/10/14/brat-premijera-albanije-izazvao-prekid-utakmice/

*
(НЕОБЈАВЉЕНИ РУКОПИСИ) Не може ми нико ништа ја сам амерички држављанин!

Брат албанског премијера Олси Рама пуштен је након што је задржан због сумње да је дроном испровоцирао инциденте на стадиону Партизана, тврде медији у Тирани.
Како наводи ТВ станица „Неwс24″, Рама је са још тројицом Албанаца био задржан око 40 минута, али је затим „укрцан у возило“ и пребачен на аеродром.
Како је Блиц јавио Рама је изјавио по пуштању рекао да му нико ништа не може јер је он амерички држављанин.
Станица се позива и на изворе блиске премијеру Албаније Едију Рами, а приштинска „Газета експрес“ је објавила кратку информацију у којој се наводи да „упркос извештајима из Србије, Рама није ухапшен“.
Видети више: http://sifrajegulja.wordpress.com/2014/10/15/ne-moze-mi-niko-nista-ja-sam-americki-drzavljanin/

*
(АПСУРДИСТАН) Коментари уз чланке поводом дрона са мапом Велике Албаније
… Капетан Кука | 15/10/2014 00:10
Не могу да верујем, колики је пропуст наших политичара и безбедњака. Полиција лепо на аеродрому заустави екстремисте са ознакама ОВК и онда телефонира неки политичар из ЕУ, са којима се екстремисти друже и часте, и наши државни органи подвију реп и пусте у земљу ликове са ОВК ознакама? А ови се онда попну на цркву и у комуникацији са братом премијера Албаније пусте дрон, а он га са даљинским командама наведе у стадион где има 40-50.000 људи (?), где је и председник Србије. При томе дрон носи заставу велике албаније и слику а. јашарија, терористе и зликовца из Дренице. Па чему полицијски кордони и претреси навијача на улазу у стадион, кад брат „пријатељске земље“ може да довезе летелицу на стадион и намагарчи комплетну безбедност земље. Па могао је бомбу да унесе. Да ли тај наш политичар, који је попустио под ЕУ налогом да се пусте екстремисти зна где се они сада налазе и где ће бити и шта радити у четвртак? Која неозбиљност и срамота.
Видети више: http://mezija.wordpress.com/2014/10/15/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%83%D0%B7-%D1%87%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC-%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0-%D0%BC/

ЛеЗ 0008083 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Салаши Севераца (1)

%d bloggers like this: